Steeds meer particulieren kiezen voor een RVS keuken. Een stalen keuken heeft vele voordelen, waardoor het voor veel mensen interessant is om te kiezen voor een RVS keuken. Wat RVS betekent en welke voordelen dit materiaal heeft vertellen wij in dit artikel.
Wat is RVS?
RVS staat voor roestvast staal, dit wordt vaak ook roestvrij staal of inox genoemd. Dit materiaal is een mengsel van vooral ijzer, nikkel, chroom en koolstof. Het samenvoegen van deze materialen resulteert in roestvast staal, wat ideaal is voor keukens.
Staal kun je laten borstelen of walsen. Door dat laatste krijgt het staal een matte uitstraling. RVS hoeft dus niet altijd glimmend en glanzend te zijn.
Voordelen van een stalen keuken
Wat maakt een stalen keuken nu zo interessant? We zetten een aantal voordelen op een rij.
1. Hittebestendig
Een groot voordeel van staal is dat het hittebestendig is. Een warme pan die per ongeluk even op het aanrecht wordt gezet kan dus geen kwaad. Sterker nog, met een RVS aanrechtblad kan dit gewoon en heb je dus meer werkruimte. Hoge temperaturen zijn voor RVS geen enkel probleem.
2. Gemakkelijk schoonmaken
Een keuken van roestvast staal is zeer hygiënisch. Etensresten en vuil hechten zich namelijk niet aan het oppervlakte. Zo kan is het schoon houden enorm gemakkelijk. Het afnemen met een vochtige doek en schoonmaakmiddel is vaak voldoende om weer een blinkende keuken te hebben. Let er wel op dat je gebruik maakt van RVS-reiniger.
3. Duurzaam en sterk
RVS is een materiaal dat bestand is tegen vuil, hoge temperaturen en vocht. Kortom, het perfecte materiaal voor je keuken. Een stalen keuken gaat dan ook een leven lang mee en is een zeer duurzame investering. Het enige waar je op moet letten zijn krassen. RVS is namelijk niet krasbestendig. Het gebruik van snijplanken voorkomt krassen.
Een stalen keuken heeft een sterk minimalistische en industriële uitstraling. Het staal geeft bovendien een ruimtelijk effect aan de keuken.
Bron: https://bysensakeukens.nl/keukenmateriaal/stalen-keuken/