Een perfecte barbecue organiseren hoeft niet moeilijk te zijn. Het is niet altijd even makkelijk om een barbecue voor een grote groep te organiseren. Dat kan bijvoorbeeld een bedrijfsfeest betreffen, maar dat kan ook gaan om een feest in de straat of met een groep vrienden. Omdat er natuurlijk wel uitgepakt moet worden, worden er hier duidelijke tips gegeven waarmee een barbecue op locatie helemaal top op in de puntjes kan worden uitgewerkt en waar de gasten van een van de soorten feesten ook helemaal blij mee zullen zijn. Dat is nog niet altijd heel makkelijk, en daarom worden de tips op een duidelijke manier neergezet, zodat er in 1 oogopslag gezien kan worden wat er geregeld dient te worden om een leuke barbecue te organiseren.
De 5 beste tips
Barbecuecatering.nl is een bedrijf die goed kan zorgen voor een perfect uitgevoerde barbecue. Daarbij worden er wel een aantal tips gegeven, zodat die door de klanten ook gehanteerd kunnen worden, wanneer zij zelf een dergelijk feest zullen geven. De tips worden op een rijtje gezet:
1. Voldoende warmte
Zorg ervoor dat je genoeg warmte hebt bij je barbecue. Dit is heel erg belangrijk, want alleen op die manier kan het vlees gaar worden en zit er niet alleen maar aan de buitenkant een bruine laag op de hamburger, maar is deze aan de binnenkant ook gaar en warm. Het vlees moet niet worden gekookt, maar juist worden gebakken en wanneer er niet genoeg warmte is, is dat eigenlijk niet mogelijk.
2. Houdt de grill vettig
De grill moet vettig blijven. Wanneer de grill niet meer vettig is, gaat het vlees aankoeken aan de grillplaat en is het moeilijk om dit er nog van los te krijgen. Dat is natuurlijk geen pretje en daarom is het aan te raden om iedere keer weer wat vet op de plaat te leggen om dit te kunnen voorkomen.
3. Maar gebruik van eetbare stokjes
Maak gebruik van stokjes die je kunt eten. Ideaal is het om stokjes te hebben waar de kip aan geregen zit, die ook opgegeten kunnen worden. Op die manier is er geen afwas met bijvoorbeeld keukenmessen en hoeven de gasten hun mond ook niet te verbranden.
4. Kolen!
Maak gebruik van kolen op de barbecue. Dat is echt een gouden tip. Door kolen te gebruiken wordt er een extra smaak aan het vlees gegeven, waardoor deze een echte barbecue smaak heeft en dat is natuurlijk wat de wens is wanneer er op die manier vlees gaat worden klaargemaakt.
5. Gebruik houtsnippers
Gebruik houtsnippers. Ook kan er door middel van houtsnippers een andere smaak aan het vlees of aan de groenten of aan de vis worden gegeven. Dit kan bijvoorbeeld met kip, zodat deze smaakt als een gerookte kip, evenals dit met zalm gedaan kan worden en andere soorten.
Gebruik de barbecue goed, anders kan er net zo goed worden gebakken in een pan of in de oven worden gegaard. En geniet!