Wil je een bedrijfsrestaurant gaan openen? Dan zijn er een aantal zaken van belang. Natuurlijk moet de keuken goed ingericht worden met alle benodigd apparatuur. Een horeca koelkast, goede kooktoestellen, vriezers en een sterke afzuiging. Daarnaast zijn er de borden, het bestek (zoals goede messen) en al het tafellinnen. Het is belangrijk om alle essentiƫle zaken te hebben. Daarnaast is het belangrijk om het bedrijfsrestaurant ook goed in te richten. Het is belangrijk om alles op de juiste plek te plaatsen. Functioneel en noodzakelijk in combinatie met mooi en sfeervol zorgen voor de juiste basis van een bedrijfsrestaurant. Graag delen we onze tips om er een plek van te maken waar mensen graag samenkomen.
Levendig en energiek
Het is belangrijk om het bedrijfsrestaurant energie en levendig te maken. Kies voor het juiste meubilair in het restaurant. Het moet dynamisch zijn. Speel met lage en hoge zitplekken en met barkrukken en bartafels als het kan. Het is mooi om het eens compleet anders te doen. Wanneer je extra activiteiten wilt dan is een dartbord en een voetbaltafel een goed idee. Of misschien een mooie grote pooltafel. Het is goed om het gezellig en levendig te maken.
Praktisch boven esthetisch
Het is belangrijk om de praktische punten niet uit het oogpunt te verliezen. Worden er veel bedrijfslunches gedaan? Dan is het goed om een paar grote tafels te hebben waar iedereen aan kan zitten. Het is belangrijk om voldoende zitplekken te hebben. Daarnaast is het ook handig als alles eenvoudig schoon te maken is. Het is goed om dit niet te vergeten. Wat heb je er aan als er veel mooie stoelen en banken zijn waarbij het uren kost om ze schoon te maken en te houden. Het is dan beter om een wat meer praktische stoel te selecteren voor in het bedrijfsrestaurant.
Zorg voor een eigen karakter en sfeer
Er zijn veel kleuren voor het bedrijfsrestaurant. Natuurlijk kun je meegaan in de kleuren van het bedrijf. Het is echter goed om eens te kijken of er andere opties zijn. Kies wel voor een stijl en karakter wat bij het bedrijf past. Het moet samen een geheel zijn. Kies voor minimalistisch en de mogelijkheid om snel accenten te kunnen veranderen. Het is ook belangrijk om de juiste dosis sfeer te krijgen. Plaats de juiste stoelen, banken en tafels in het restaurant. Kijk ook of het allemaal wat casual moet zijn of juist wat formeler. Het is goed om daar ook het tafellinnen op af te stemmen. Het is ook mogelijk om met de accessoires meer sfeer te krijgen in het bedrijfsrestaurant. Deze elementen zijn ook eenvoudig te veranderen en te wisselen.
Een aantal praktische zaken
Graag ronden we af met een aantal praktische zaken die nodig zijn. Naast alle keukenbenodigdheden (potten, pannen en kookgerei) is het ook belangrijk om te zorgen voor een kassa in het bedrijfsrestaurant. Kies voor een betaalsysteem zonder contant geld. Het maakt het allemaal gemakkelijker en ook goedkoper. Het is immers niet nodig om kleingeld te hebben. Misschien loop je zo nu en dan een (kleine) fooi mis. Het weegt niet op tegen het gemak wat er is om geen telfouten te maken. De omzet van het bedrijfsrestaurant is duidelijk. Op basis daarvan kunnen de inkopen gedaan worden om iedereen in het bedrijfsrestaurant een heerlijke maaltijd voor te schotelen.