Thuis kiezen heel wat mensen er tegenwoordig nog altijd voor om hun frieten met de hand te snijden. Dat is natuurlijk perfect mogelijk, alleen is dat in een horeca-omgeving toch flink wat lastiger. Omwille van deze reden kiest men er in bijvoorbeeld een restaurant dan ook veelal voor om gebruik te maken van een (professionele) frietsnijder. Op het ogenblik dat je het aanbod met frietsnijders op de markt onder de loep gaat nemen zal je meteen kunnen concluderen dat er heel wat verschillende uitvoeringen bestaan. Het is daardoor lang niet voor iedereen even eenvoudig om te achterhalen wat nu voor zijn of haar situatie de meest optimale frietsnijder is. Geldt dat ook voor jou? In dat geval is het ongetwijfeld de moeite waard om rekening te houden met de informatie zoals aangegeven hier op deze pagina!
-
-
Welk type frietsnijder denk je nodig te hebben?
-
Op het ogenblik dat we het hebben over een frietsnijder denken veel mensen nog steeds dat het hierbij gaat om het kleine toestelletje welke we ook in onze eigen keuken thuis kunnen gebruiken. Uiteraard is dat niet het geval. In een horeca-omgeving is het namelijk zo dat er doorgaans altijd gebruik wordt gemaakt van een tafelmodel frietsnijder. Een dergelijke frietsnijder is niet alleen zeer solide, daarnaast beschikt ze over een aanzienlijk grotere capaciteit. In een restaurant of een andere horecazaak maak je namelijk geen frietjes voor slechts een paar personen, maar wel voor tot wel ettelijke tientallen mensen per service. Het spreekt voor zich dat de frietsnijder die je gaat kopen daaraan moet zijn aangepast.
Naast bovenstaande moet er bij het kopen van een nieuwe frietsnijder voor in je zaak ook altijd rekening worden gehouden met het type toestel. We maken op dit vlak dan ook een onderscheid tussen een manuele en tussen een automatische frietsnijder. Deze laatste kan in de praktijk extra interessant zijn voor grote(re) horecazaken, maar er is ook een nadeel aan verbonden. Een dergelijke frietsnijder kan namelijk te maken krijgen met een technische storing, iets wat bij een manueel exemplaar uiteraard een flink stuk minder het geval is. Daarnaast ligt ook de aankoopprijs van een automatische frietsnijder doorgaans een stuk hoger waardoor er een meer aanzienlijke investering is vereist.
-
-
Sta zeker goed stil bij het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt!
-
Een ander belangrijk aandachtspunt voor wat het kopen van een frietsnijder betreft heeft betrekking tot het soort materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Het merendeel van de standaard frietsnijders die op de markt zijn terug te vinden zijn bijvoorbeeld gemaakt van een gewoon plastic. Daar is niets mis mee, althans niet wanneer je ze privé gebruikt. In zakelijke omgevingen is een plastic frietsnijder echter heel wat minder interessant. De enorme druk die er op komt te staan kan het toestel namelijk al snel gaan beschadigen met alle gevolgen van dien. Het mag dan ook duidelijk zijn, kijken in de richting van bijvoorbeeld een frietsnijder van RVS is in de praktijk een behoorlijk stuk interessanter te noemen.
Houd tot slot bij een frietsnijder kopen ook nog rekening met de snijroosters waar gebruik van wordt gemaakt. In het bijzonder voor professionele frietsnijders geldt namelijk dat ze doorgaans altijd worden geleverd samen met niet één, maar wel met meerdere snijroosters. Op deze manier kan je de dikte van de friet perfect aanpassen aan je persoonlijke wensen.
Voor een professionele frietsnijder kijk je op HorecaRama.nl.